Everyday Moves I,II,III

Moving Things / 2016

Aldrig har vi flyttet rundt på så mange genstande som vi gør i dag. Varer transporteres i døgndrift kloden rundt. Mennesker flytter selv rundt og pendler med trolleys og tasker mellem destinationer eller skifter bopæl med fyldte flyttekasser. Vores liv er fuld af ting, vi anskaffer os for at gøre dagligdagen og arbejdet let, andre tager vi med os og har svært ved at skille os af med.

I udstillingen Moving Things tager Signe Guttormsen fat i ting, som vi benytter i hverdagen uden større eftertanke: flasker, stole, magnetkort, batterier osv. Ting, der blot bruges og flyttes rundt og skifter plads i en lavpraktisk sammenhæng, indtil de ikke længere duer eller vi ikke længere har brug for dem.

Som modtræk til denne lette omgang med objekter har Signe Guttormsen en biografisk tilgang til genstande. En tilgang, der udspringer af, at hun har overtaget en masse ting fra sin fars billedhuggeratelier. Det er erindringen om den sammenhæng genstandene har optrådt i og objekternes specifikke karakter og anvendelse, der interesserer hende.

I bogstavelig forstand bliver de konkrete genstande materiale for Signe Guttormsens maleri på træ og aluminium. Objekternes kontur, struktur og beskaffenhed bliver synlig som stof og afgrænsning. Gennem aftryk i akrylmaling og omrids brændt i overfladen transformeres genstandenes rumlighed til spor på fladen. Det er et arbejde med maleriet, hvor der dannes faktiske afbildninger i 1:1, ikke som fortælling, men som handling.

Time Moves I,II,III
Exhibition view Galerie Mikael Andersen
Contact Moves II. 90×72 cm, acrylic on aluminium
Contact Moves III. 90×72 cm, acrylic on aluminium
Exhibition view MOVING THINGS
Horizontal Moves, 60×60 cm, pyrography and acrylic on plywood
Vertical Moves, 60×60 cm, pyrography and acrylic on plywood
Waiting To Be Moved (down) + (up), 144×115 cm, pyrography and acrylic on plywood
Waiting To Be Moved (aside) + (backwards)
Exhibition view Galerie Mikael Andersen