Luminaire in the shape of the former piston in the gasometer on the site, which was demolished in 1986. The roof construction of the gasometer forms the design on the atrium floor on a scale of 1:1. Light installation and floor in the atrium

Opbrud, MT Højgaard, Søborg / 2016

Bygherre: Pension Danmark. Tegnestue: Design Group Architects

MT Højgaard er en entreprenørvirksomhed med hovedsæde i et bæredygtigt byggeri. På grunden, hvor bygningen er opført, stod fra ca. 1950 til 1980 et gastårn. Datidens teknologiske udvikling, som gastårnet er et eksempel på, står i kontrast til fremtidens prioritering af bæredygtige tiltag. Denne forandring i anskuelse, brudet med tidligere værdisæt, sættes i scene af kunsten og skaber sammenhæng mellem stedets historie og nutid.

Den bygningsintegrerede kunst er tilgængelig efter aftale med MT Højgaard.

Luminaire. Raw aluminium, steel rod construction and LED
Luminaire, diameter 9 m
Luminaire and paving, detail
Atrium
Paving of marble and schist
Floor, total 200 m2
Paving, detail